ÅRET SOM GÅTT - 2020
 

2020 har inte varit vårt mest aktiva år i Hundsporten men ändå har det blivit en del meriter, mycket tack vare duktiga valpköpare!

Vi har återigen erhållit KORNINGSDIPLOM från SBK för Avelstik.
Den här gången är det Scott/ KORAD RLDN SEVCH Gatefields Gyllene Glädje som har fått meriten för sina fem Korade avkommor.

Det är 5e gången en Gatefieldstik erhåller det diplomet. 4 gånger till mina egna och en gång till kennel Sammens CIB Gatefields Gyllene Månstråle.

Jag är så glad och stolt och tacksam över att ha haft sådan tur att få fram goda avelstikar.
När det kommer till Scott så  har avkommorna 10 utställningschampionat och tre arbetschampionat och en del rallytitlar mm också.
Även de övriga med diplomet har producerat "mängder" av utställningschampions och arbetschampions förutom sin Korade avkommor.

Årets aktiviteter inleddes med ett besök i Estland där Gatefields Storm Along Memory Lane äg Kerstin Widmark vann juniorklasserna två dagar i rad vilket resulterade i två BIR-junior, två junior cert och även två "riktiga" BIM. Buzz var med på resan och fick reserv Cert båda dagarna.

Det har gått fint på tävlingar och tester och prov:

KORAD SEUCH RLDN RLDF RLDA Starklass LD Gatefields In Case Of Fire med ägare Elin Nordström har fått 2 Cert i rallylydnad så nu håller vi tummarna att det tredje kommer 2021 så att Blaze kan titulera sig rallyldnadschampion också.

Rldn Rldf Gatefields Hot N Tott / Diva med ägare Anneli Lindström har debuterat i Avancerad klass och har gk resultat där.

Rldn Gatefields Trouble In Paradise erhöll sin titel vid väldigt ung ålder, grattis till matte Marketta Mokko! Inte nog med det,
Chess som hon kallas har genomfört gk vallanlagstest/NHAT.

Kullsyster till Chess, vår egna Gatefields Sweet Child O'Mine/Silke har gk Anlagsprov i Viltspår och tränar vallning med goda anlag.

KORAD RLDN RLDF Gatefields Just In Time/ Viiru e KORAD SEUCH SEVCH RLDN Gatefields Hot Or What u KORAD SEVCH RLDN Gatefields Gyllene Glädje/Scott jobbade sig till RLDF titeln tillsammans med matte Marketta.

Rldn Rldf AgD1 Gatefields Moonlight Girl har två pallplaceringar i agility med matte Anna Eklund

KORAD under året blev Gatefields Time After Time, ägare Sonja Lysen. Billy har även gk doftprov under året. Billy var f ö den första collien att erhålla Korningstitel 2020.


Samtliga hundar ur kullen född 2018 med Lawless Storm On The Rocks som pappa och Eva / SEVCH RLDN Gatefields My Name Is Fame som stolt mor är röntgade

Grattis och Tack till:

Anette Sörensen i Norge med  Gatefields Stormalong Albert Hall/ Monty till A höfter

Familjen Eriksson med Gatefields Stormapplause For Oscar/ Mogge till A höfter

Anna Eklund med RLDN Gatefields Storm On Broadway/ Ellie till A höfter

Kerstin Widmark med Gatefields Stormalong Memory Lane / Memory till A höfter


Grattis och stort  tack även till Gatefields  Baby Jane / Lycka ägare Anna Lena Öberg-Karlsson till B höfter och ED 0. Lycka är född 2017 e Rod u Scott.


Några uppfödningar har genomfört MH under året. Bl a 5 av Evas totalt 9 avkommor varav 7 bor i Sverige

Det har gått riktigt fint, hundarna har haft en bra dag på tivoli

Normalt sociala, en del väldigt lekfulla och en del mindre,  de flesta har jagat Lilla Bytet med liv och lust. De har alla visat en ovanligt hög nyfikenhet och varit orädda. Det är inte så ovanligt egentligen, vi är bortskämda med det. Jag lägger inte största vikt vid MH i min uppfödning även om jag såklart är intresserad av hur "mina ungar" beter sig  olika sammanhang, däribland MH. Men jag har större krav på min uppfödning/avelstänk än bara MH så klart. Evas valpar har ett genomsnitt på 4,6 i Nyfikenhet/Orädsla. Snitt för rasen är 2,8 och max är 5. Samtliga 5 har 1 på skott, dvs ingen reaktion alls. Det känns bra. Snitt för rasen är 2,5 och man betraktar kryss i rutorna 1,2 och 3 i protokollet som skottfasta hundar.  Mycket kan hända under en hunds liv men jag är glad över att dessa som unga hundar möter livet glatt även på en MH-bana

Så tack till Memory, Ellie, Mogge, Chess med familjer och tack till min Silke för att du var så duktig.

Stort Tack till Ann Hedberg och hennes Gatefields Right On Target ( e Rod u Scott) för att ni kom och var med på MH. En orädd och skottfast kille som väntat med mycket högre N/O än snittet, precis som många av våra hundar brukar vara. Jag är så tacksam!

Det har gått fint för släkten också:

Vi gratulerar Maria Johansson till Smokes och NOUCH RLDN RLDF Wicani Roxanne's första KORADE avkomma, Vilyans  Rebel Heart / Mezzi som även har en del andra meriter.

Gratulationer till uppfödare Kerstin Widmark och ägare Annika Johansson för KORAD RLDN Lawless Red White And Blueprint / Printer till sina titlar. Printer är e Rod u Lawless Play Misty For Me ( som är efter vår Bosse/ KORAD RLDN Gatefields Magical Player undan USCH SEVCH Highcroft Casmere Mist)   Printer är Rods 5e Korade avkomma.

Jag tror att minst hälften av årets korade långhåriga collie har Gatefieldshundar i stamtavlan. Det är kul.

I Norge har en dotter till Rod och vackra "Maja" blivit utställningschampion, grattis till uppfödare Kjersti-Marie Schultz  och ägare Monica Drevland!

Det finns en del inoff resultat i agilty men jag tar bara med de officiella. Vill ändå tacka och gratulera till de inofficiella framgångarna, ni är så duktiga allesammans.

Jag önskar er alla i Gatefieldsgänget ett härligt 2021,
friska och glada och med många lyckliga stunder tillsammans med era hundar.