<<< tillbaka

Gatefields Go Ahead
Svea
Presentation

 
Stamtavla Foto Presentation Resultat

 

Svea är en liten hund med stort hjärta. Hon är en mycket typisk collie och beundras av många raskunniga. Svea är den vallhund som behandlar fåren med största respekt och som samtidigt bemöts med absolut största respekt i gengäld. Hon är lättränad, uppmärksam och lyhörd, en idealisk kamrat att träna och en idealisk kamrat att leva med. Om mitt intresse för bruksprov var större skulle Svea höra till de som kommit långt och då troligen i grenen spår eftersom hon är en utmärkt spårhund.
 
Som collie kan hon anses vara klassisk i typen, vinsterna har varit störst för nordiska domare, alltså de mest välutbildade inom genren. I augusti 2009 blev Svea Best In Show för rasspecialisten Eva Eriksson, kennel Crony. Det betraktar vi som toppen på Sveas karriär, men den kommande veterantiden återstår med nya utmaningar. Givetvis är Svea fullcertad med fyra cert vunna för fyra olika domare.
Svea har haft en kull valpar, den mest meriterade är fn SV-07 Gatefields Good Ol'Days , Alice, som är fullcertad och trefaldig BIR-vinnare trots få utställningstillfällen. Alice har även gjort MH med sk hög Boldnes och tävlar framgångsrikt i rallylydnad.
Svea måste räknas in bland kennels bästa hundar trots att hon inte gjort så stort väsen av sig.