<<< tillbaka SEJV-15 0gre JV-15 CIB
KORAD NORDUCH FIUCH NOUCH SEUCH
EECH LTCH EEJCH LVJCH SEVCH RLDN
Gatefields Smoke On The Water
Smoke
Presentation
 
Stamtavla Foto Presentation Resultat

Smoke är född i en efterlängtad kull. Vi skulle behålla en tik var det tänkt, det gjorde vi också. Men tanken på att sälja Smoke tog emot. Hans syskon är mycket goda representanter för sin ras allesammans och det finns nog de som såg mer lovande ut än Smoke men jag fastnade för honom ändå, så han blev kvar hos oss.

Det har varit en sann glädje att ha Smoke i familjen, han är genomsnäll, kramgo och påhittig. Han är väldigt lättränad och kommer kanske att debutera i ngn typ av tävlingssammanhang under året.

Utställningar har varit hans grej hittills.
Officiell debut på svensk Vinnarutställning 2015 resulterade i Exc, 1a junkk med CK och titeln Svensk Juniorvinnare. Ytterligare två utställningar i Sverige gav honom CK o 4 Bästa Hane och även CK o 2a BH och CERT. Det gör att vi inte behöver ha någon större brådska med fler svenska meriter just nu. Smoke är en rutinerad resenär som besökt både Estland och Lettland som junior. Det medför att vi med säkerhet vet att han inte har den minsta tendens till att vara berörd av golv eller hissar eller trappor. En cool kille! Resorna har medfört ytterligare utställningsmeriter, två junior Cert i Lettland och tre juniorcert i Estland har gett honom titlarna EEJCH och LVJCH. Han har även både BIR och BIM vinster.

Smoke har A-höfter liksom ytterligare 4 av hans kullsyskon. 2 har B-höfter så samtliga 7 röntgade är HD fria. Kul!
Ögonen visar inga tecken på cea vid vuxenkollen. 2 hårstrån låg dock fel så i eventuell avel kommer vi inte att tillåta ngn tik med samma diagnos ifall det finns ngn ärftlighet i hans två felställda hårstrån.
MH gjorde han som den snälla orädda killen han är. Trevlig, social, lekfull, rätt nyfiken och orädd och absolut skottfast kan man sammanfatta hans kryss i protokollet till.

I år har vi inga stora planer, möjligen någon utställning och någon tävling av lättare slag. Smoke tränar Rally, spår o lydnad. Det ligger väl i så fall närmast till att debutera i rally, vi får se hur det blir med det.
Smoke är rolig att träna ,han är energisk och ivrig och har lätt för sig. Att hoppa hinder tillhör absolut favoritsysselsättning för honom men jag har hittills inte upplevt något som han inte vill träna på.