<<< tillbaka

SEVV-17 CIB KORAD NORDUCH SEUCH
FIUCH DKUCH NOUCH EECH LVCH RLDN
Gk NHAT
Gatefields Smart Guy
Sixten
Presentation

 
Stamtavla Foto Presentation Resultat Avkommor

Sixten är mest husses hund. Redan som mycket liten valp kravlade han fram och drog uppmärksamheten till sig. Han var stor, stark och syntes alltid. En riktig husse-favorit.

Sixten är en mycket stark personlighet med otroligt stort självförtroende. Han är lekfull, har mycket stor kamplust och är väldigt social.

Sixten är född i en kull med nio valpar. Det var hans pappa Simons första kull likväl som mamma Alice blev mamma för första gången.
Det visade sig bli en fantastisk kull helt utöver det vanliga. Fyra är Korade, 10 championat finns bland dem, en är Svensk Vinnare och fullcertad.... en annan är certvinnare men har ingen titel ännu. De som är röntgade har A-höfter. Läs mer om Simon och Alice på deras respektive sidor.

Sin utställningskarriär började han i valpklass med två BIR av två möjliga ( Bäst I Rasen) och därefter följde en debut i juniorklass med CK och klassvinst och placering i Bästa Hanhundsklass. Men sedan följde en mer medioker period då Sixten växte och utvecklades och inte var mycket att visa på utställningar.

Sixten gjorde sitt vallanlagsprov redan vid 9 månaders ålder och blev godkänd

Sixten gjorde sitt MH på ett som jag tycker lyckat sätt. Precis som sin mamma räknas han som sk "Hög Boldness" dvs lämplig att utbilda eftersom han är lekfull, nyfiken, social och orädd enligt MH-protokollet och givetvis i verkliga livet också.

Sixten Korades vid 2 års ålder

Sixtens utställningskarriär tog fart sedan han fyllt två år och han har haft en rent magisk karriär.
Vi har inte åkt och visat honom gång på gång på gång. Det finns ingen anledning. Championaten ramlade in, ett efter ett ändå. Det har räckt med t ex en resa till Danmark, en resa till Finland, en resa till Estland, en till Lettland osv. Sixten har kommit, setts och segrat.
De domare som tagit fram honom är bl a flera av våra rasspecialister samt internationellt välkända som mycket skickliga all rounders.
Stort TACK till dem alla!
Sixten har vunnit BIS på SBK utställning och placerat sig som grupp 3a på Internationell Kennelklubbsutställning

Sixten har mycket goda vallanlag och har gk NHAT liksom det gamla inofficiella vallanlagsporvet. Han är mycket följsam och träningsbar i alla situationer och i mycket samarbetsvillig vad vi än tränar.

Han är också något så ovanligt som 2a generationen KORAD Svensk utställningschampion, det vimlar inte av dessa.

Jag är så tacksam över att ha fått ha Sixten hos oss i så många år och hoppas få dela livet med honom ännu en lång tid.

Tacksamheten gäller även de barn och barnbarn som jag har glädjen att ha fått efter honom.