<<< tillbaka

Svensk Veteranvinnare 2017 SEVV-17, CIB, KORAD,
NORDUCH, SEUCH, NOUCH, DKUCH, FIUCH, EECH, LV CH
RLDN, Ogre W-13, Tallin Winter Winner
Gatefields Smart Guy
Sixten
Presentation

 
Stamtavla Foto Presentation Resultat Avkommor

Sixten är mest husses hund. Redan som mycket liten valp kravlade han fram och drog uppmärksamheten till sig. Han var stor, stark och syntes alltid. En riktig husse-favorit.

Sixten är en mycket stark personlighet med otroligt stort självförtroende. Han är lekfull, har mycket stor kamplust och är väldigt social.

Sixten är född i en kull med nio valpar. Det var hans pappa Simons första kull likväl som mamma Alice blev mamma för första gången.
Det visade sig bli en fantastisk kull helt utöver det vanliga. Fyra är Korade, 10 championat finns bland dem, en är Svensk Vinnare och fullcertad.... en annan är certvinnare men har ingen titel ännu. De som är röntgade har A-höfter. Läs mer om Simon och Alice på deras respektive sidor.

Sin utställningskarriär började han i valpklass med två BIR av två möjliga ( Bäst I Rasen) och därefter följde en debut i juniorklass med CK och klassvinst och placering i Bästa Hanhundsklass. Men sedan följde en mer medioker period då Sixten växte och utvecklades och inte var mycket att visa på utställningar.

Sixten gjorde sitt vallanlagsprov redan vid 9 månaders ålder och blev godkänd

Sixten gjorde sitt MH på ett som jag tycker lyckat sätt. Precis som sin mamma räknas han som sk "Hög Boldness" dvs lämplig att utbilda eftersom han är lekfull, nyfiken, social och orädd enligt MH-protokollet och givetvis i verkliga livet också.

Sixten Korades vid 2 års ålder

Sixtens utställningskarriär tog fart sedan han fyllt två år och han har haft en rent magisk karriär.
Vi har inte åkt och visat honom gång på gång på gång. Det finns ingen anledning. Championaten ramlade in, ett efter ett ändå. Det har räckt med t ex en resa till Danmark, en resa till Finland, en resa till Estland, en till Lettland osv. Sixten har kommit, setts och segrat.
De domare som tagit fram honom är bl a flera av våra rasspecialister samt internationellt välkända som mycket skickliga all rounders.
Stort TACK till dem alla!
Sixten har vunnit BIS på SBK utställning och placerat sig som grupp 3a på Internationell Kennelklubbsutställning

Sixten har fn 7 kullar efter sig
Första kullen föddes hos Collvets Kennel och där blev det 4 avkommor u Korad Kendrakes Ruby Rose. Alla 4 valparna är ua på ögonen och har A-höfter, en frisk och sund kull. En son där har uppnått rasens om inte det högsta så det näst högsta ? resultatet på korningens Mental Test.

Övriga kullar är inte så gamla ännu, men vi hoppas innerligt att uppfödarna ska se till att valpköparna tar till vara alla goda egenskaper på bästa sätt.

2014 hade vi vår första egna kull e Sixten och de ungdomarna ser lovande ut och upppför sig mycket bra. Mamma är Korad Sammens Moon Goddess, en dotterdotter till Asta.

Sixten har avkommor i Sverige Norge, Finland, England och Italien. Vi önskar dem alla lycka till!
Två döttrar är servicehundar i Italien respektive GB.

Sixten kommer kanske att ställas ut någon mer gång i något land vi ännu inte varit i. För övrigt så finns det ingen som helst anledning att visa honom mer, han har uppnått fler titlar än man kan önska sig och sett till antalet utställningar kontra resultat bör han vara en av landets mest meriterade hanhundar fn.

Sixtens exteriöra fördelar är långa låga rörelser, ovanligt bra svans, väl utfyllt nosparti, utmärkt bett och tänder bl a.