<<< tillbaka
SVENSK VILTSPÅRCHAMPION
KORAD SEUCH EECH LTCH RLDN
SE JV-14 NO JV-14
Gatefields Gyllene Solstråle
Märta
Presentation
 
Stamtavla Foto Presentation Resultat

Märta var ensam i sin kull och föddes under de mest märkliga förhållanden. Hon var en överlevare av sällan skådat slag och har en alldeles speciell plats i mitt hjärta.

Märta är den mest arbetsvilliga hund jag någonsin har haft. Hon är glad och lekfull och mycket energisk. Dessutom har hon lätt för att lära sig och gillar utmaningar.

Märta har de där välvda lår/knävinklarna och korta hasorna som är så typiskt collie men som tyvärr inte är så vanlig numera. Hon har en rejäl steglängd och till det ett välformat huvud med ett fint bett och stora tänder. Det bidrar till att hon på sina hittills två utställningar i juniorklass fått excellent och vunnit klassen med CK. Att just de två utställningar hon varit på är de Norska och Svenska vinnartställningarna 2014 är mer en tillfällighet än planering. När hon väl blivit 9 månader så fanns inte så många andra utställningar att välja på. Det medförde hur som helst att hon efter två utställnigar har två titlar. Jättekul!

Märta tränar lydnad och spår. Hon och jag har delmål med träningen och även ett slutmål i framtiden. Om vi kommer så långt vet ingen, det beror mycket på vad som händer i framtiden.

Märta är en mycket betydelsefull kamrat för mig och jag är otroligt glad över att just jag har fått förmånen att leva med Märta.
Hon kallas bland sina vänner för Mirakel-Märta för hennes förmåga att kämpa i alla lägen. Det är ett smeknamn som passar henne.