<<< tillbaka

CIB
 SVENSK VILTSPÅRCHAMPION
FIUCH LTCH NOUCH, EECH, LVCH, BALT CH RLDN SE V-16
 SEJV-13 Helsinki JV-13 NORD JV-13 FIJV-13 Ogre W-15
Gatefields I'm Over The Moon
Liz
Presentation

 
Stamtavla Foto Presentation Resultat

Liz har alltid varit “söt som socker” och blev min favorit redan som nyfödd.
Mamma Doris är dotterdotter till vår älskade Asta och jag ville gärna behålla någon i hennes fösta kull. Det var inte svårt att bestämma sig för att Liz skulle stanna i familjen.
Liz är söt, vänlig och mycket trevlig på alla sätt. Hon är totalt och fullständigt orädd, en fantastisk reskamrat och livskamrat. Möjligen har hon en enda liten nackdel, hon gillar jakt och letar hellre tänkbara jaktäventyr än leker med mig. Som hundägare är det bara att anpassa sig och gilla läget.
Hon är lite hård på fåren i vallning som en följd av sin ganska starka jaktlust så vi tar det lite lugnt med träningen där. Det finns en önskan om att testa anlagsprov i vallning när det får officiell status, hon kanske lugnar ner sig med tiden.

Liz har gjort anlagsprov i viltspår och det gjorde hon så bra att hon blev godkänd. Vem vet, kanske vi fortsätter till öppenklass så småningom?
Det är inte bara jag som tycker att Liz är söt och snygg, hon har haft fina framgångar på de utställningar som hon varit med på. Totalt 13 gånger är hon visad i officiella sammanhang och det har resulterat i 7 titlar, något av ett rekord sett till det låga antalet utställningstillfällen.
Under 2016 planerar vi eventuellt någon utställning utomlands men vi vet inte vart ännu. Liz har redan cert i Sverige och två nationella championat så vi försöker kanske få något mer nationellt championat i framtiden. Ett CIB är ju alltid roligt men Liz är så ung ännu att det inte brådskar. Dessutom har mitt intresse för utställning minskat.

Planer finns också på att starta i RLD om vi känner för det. Liz tränar bra och bör nog kunna klara några godkända rundor i N- klass.
Hennes kullsyster “Zofi” har redan flera titlar i rally och brorsan Jeri har någon pinne i agility så här finns ju lite att leva upp till.

Liz är för mig en idealisk collie med både utseende och mentalitet som jag uppskattar mycket högt. Hon är elegant, välkonstruerad och mycket feminin med ett fantastisk vackert huvud och uttryck, det lite drömmande men ändå med “en räv bakom örat” Det finns inget grovt eller klumpigt hos Liz, inte eller några alltför framträdande benkonturer i huvudet, hon är en collie i min smak på alla sätt och en ständig källa till glädje med sin goda själ och energi. Jag är så glad att vi behöll henne.