Välkommen till Gatefields hemsida.

En kort presentation av kenneln och innehavare:

   Jag heter Marianne Hansson och är uppvuxen med hundar i familjen. Min mamma hade den berömda shih-tzukenneln Bymarken och pappa hade jakthundar. En långhårig collie vid namn Lassie fanns också i familjen under många år.

  
  Jag hämtade kunskap om hundar, utställningar, uppfödning, avel och träningar från bl a mamma men även från andra berömda och duktiga hundmänniskor.

Jag var bl a kennelflicka hos Kris Sandberg, kennel Beldam. Hon födde upp collie redan innan jag föddes och hennes uppfödning låg till grund för flera andra uppfödare av långhårscollie.

  
  Min första egna collie kom från Arne Jonsson, Hassleholms kennel. Hon var en sobeltik som kallades Sara, hennes fullständiga namn var LP Hassleholms Gitti.

Sara finns med i de flesta av mina hundars härstamning ännu idag. Sara föddes och flyttade till mig 1981 och sedan dess har jag varit helt frälst i rasen.

  
  Under årens lopp har jag arbetat för att lära mig mer och mer om rasen och förvalta den kunskapen alt. erfarenheten så gott jag kunnat i mitt uppfödararbete.

För mig ligger mentalitet närmast hjärtat, den riktiga, speciella colliementaliteten. Friska, sunda och rastypiska collie är min ambition!

  
  Jag tycker om hundutställningar och visar gärna mina hundar, oftast framgångsrikt. Collie från Gatefields är ganska välkända som klassiska, riktiga collie i utställningssammanhang. De är även välkända bland valpköpare, instruktörer, MH-beskrivare m fl som mycket trevliga och duktiga collie!

Jag vill ständigt lära mig mer om hundar i allmänhet och collie i synnerhet.

Jag är ringsekreterare, MH-figurant, har gått ett antal "anatomi och bedömningskurser", uppfödarkurser, handlerkurser m m.

  
  Givetvis har jag tränat på olika brukshundsklubbar, så som de flesta. Jag har utbildat ett par tjänstehundar och tävlat i lydnad och bruksprov. Jag har fått äran att döma många inofficiella utställningar åt SCK samt även åt andra klubbar.

  

   Jag har studerat collie i många andra länder, på flera kontinenter och har kontakt med och fått lärdom från uppfödare med stor erfarenhet både i Sverige, övriga Europa samt Australien och Nya Zeeland.

Jag anser att ett gott samarbete med uppfödare av andra raser är viktigt för fortsatt utveckling av mina egna kunskaper. Därför är jag glad att ha många vänner bland hunduppfödarnas skara, oavsett ras.

Gatefields ordnar föreläsningar, kurser och träningar, främst för våra valpköpare men även andra är välkomna i mån av plats.

  
  Jag tränar numera vallning då det har visat sig att mina collie liksom de flesta andra besitter mycket goda vallanlag. Ett stort antal av mina uppfödningar har genomgått gk vallanlagstest!

Jag har inte mina hundar för att producera valpar utan för att jag trivs med att leva med dem. Då och då har jag en kull och givetvis finns det då valpar till salu. Jag tycker synd om tiken som ska valpa och känner ett mycket stort ansvar för valparna så det är ansträngande att vara uppfödare.

  
  En collie är den bästa av familjehundar!

Anpassningsbar, vänlig och lättränad. Vackrast av de vackra! Klokast av de kloka!