ÅRET SOM GÅTT - 2021
 

I slutet av 2021 måste vi säga adjö till Blondie. Hon hade firat sin 13 årsdag tillsamans med bror Sixten i augusti och någon månad senare drabbades hon av en elak pyo och vi kunde inget göra annat än att låta henne somna in. Det är en oehörd stor sorg och saknad som inte har dämpats ännu. Blondie, vår lilla flicka med tiggarskålen som var den snällaste av snälla, den som alltid gjorde rätt och den som var så oerhört lätt att älska.

Blondie gav oss så mycket, främst genom att vara den hon var men också genom sina avkommor.

Här kommer lite mer positiva besked från året som gått:

Det ser ut som vi lyckades välja fantastiska ägare till årets valpar och det är så roligt att vi kan träffas då och då.

Vi har behållit Lilla Puma född i mars i år. Hon  har hunnit med tre utställnings starter i valpklass.  Inte nog med att hon blev Bäst i Rasen vid samtliga tillfällen,  hon vann även Best In Show Valp 2 gånger och blev BIS 2a en gång. En ovanligt lyckad valpdebut för vår älskade Unge. Puma tränar spår och lite grundpositioner och planerar att börja på kurs i preparatsök till våren.

Vem vet vad det kan bli för trevliga sysselsättningar i framtiden om vi har turen med oss.

Trots pandemi och begränsade möjligheter har året varit succé sett till utställningar och tävlings resultat.

Jag vet inte var jag ska börja!

TOLV nya championat har det blivit, både utställnings- och arbets dito.

Bland annat har vi fått Svensk Utställningschampionat nummer 12 och 13! Det är stort i vår ras eftersom det krävs mer än bara utställningsresultat för den titeln.

Det har inte bara blivit championat.

Vi har vunnit Best In Show många gånger Nationellt under året liksom flera Grupplaceringar  Internationellt.

Här kommer några av våra egna hundars officiella resultat under 2021:

KORAD SEVCH CIB* NORDUCH ( Champion i Sverige, Danmark och Finland) EECH LTCH RLDN RLDF  Ogre JW-15 Gatefields I'm All Aflame/Flame ( gk NHAT) har ställts ut i Championklass 6 gånger i år.

Det har resulterat i Nationella resultaten 3xBIR dvs Bäst I Rasen. 2 gånger Best In Show vinnare och en gång BIS 2a 

Internationellt har Flame vunnit CACIB och BIR och BIG 2a vilket gav henne det  CACIB som behövdes för att fylla kravet på Internationellt Championat /CIB. Flame har CACIB i Danmark Estland och Finland

CIB* KORAD SEVCH NOJV-14 SEJV-14 EECH LTCH SEUCH RLDN Gatefields Gyllene Solstråle har deltagit på 2 Internationella Shower

CACIB BIR och BIG2a blev ett resultat och därmed kvalificerad till Internationell Champion/CIB. Märta har CACIB i Estland Finland Litauen och Sverige

För övrigt turades Märta och Flame om att vinna på de två internationella utställningarna och turades även om att bli 2a Bästa Tik.

KORAD SEVCH NORDUCH ( Champion i Danmark Finland och Sverige) EECH LTCH Gatefields As Time Goes By / Buzz har visats 3 gånger om jag minns rätt

På de två Internationella utställningarna blev han Bästa Hane och BIM ( Bäst I Motsatt kön) x2 och fick två CACIB.  Buzz har nu 4 CACIB för 4 olika domare men bara i två länder så kanske vi ska försöka att få ett 5e i ett tredje land i framtiden. Det skulle i så fall innebära att även han blev CIB, men vi får se vad som händer i framtiden, vi tar en dag i taget.

Inte nog med fina utställningsresultat för Buzz, han har spårat sig till en arbetstitel nämligen SVENSK VILTSPÅRCHAMPION!

Buzz'avkomma har varit framgångsrik på utställning under året, grattis till ägare och uppfödare Vilyans Kennel!

KORAD EECH FIUCH NOUCH SEUCH Gatefields Hold On Your Dream/ Sammy har visats två gånger i Sverige. Det hade räckt med en gång för att erhålla SEUCH-titeln för  han blev Bästa Hane med CERT och BIM och därmed champion även i Sverige redan första dagen. Andra dagen blev han åter Bästa Hane och BIM. Både gångerna slagen av Flame i tävlan om Bäst i Rasen.

Sammy har avkommor i Finland som nu börjat visa sig på utställning med bra resultat. De har flera Cert och en av dem väntar bara på att bli tillräckligt gammal för att få det 3e Championatmeriterande certet. Vi håller tummarna! Några har även tävlingstitlar.

Det är inte bara Sammy som har fått Cert Sverige

Kullbrodern Billy/ KORAD Gatefields Time After Time har hunnit med att få två Cert på mycket kort tid. Stort GRATTIS till ägare Sonja Lyse'n. Inte nog med utställningsframgångar, Billy och Sonja har lyckats bra med Nose Work också.

Den kullen som Billy, Sammy och Buzz med flera är från har varit fantastiskt framgångsrika och de har fler än 30 cert och cacib tillsammans för närvarande.

KORAD SEUCH LTCH Gatefields Stormalong Memory Lane/ Memory har i år fått 2 CERT i Sverige och ett i Litauen. Dessutom klarade hon Korningen galant med 391 poäng och blev Gatefields nr 23 i raden av Korade collie.  Med ett cert sedan tidigare behövdes två till i Sverige för att erhålla titeln Svensk Utställningschampion och det klarade Memory galant på två försök. Vilken Lycka! Stort GRATTIS till ägare Kerstin Widmark.

Ett Cert o BIR i Litauen gav även LT Championat så Memory är tämligen välmeriterad vid det här laget.

Vår unga Silke / FIUCH SEVCH Gatefields Sweet Child O'Mine  har haft ett fint år. Hon spårade sig till titeln SVENSK VILTPÅRCHAMPION till min stora glädje, duktiga Silke! Men hon nöjde sig inte med det. På fyra utställningar i Finland, matchad av min goda vän och duktiga handler Saara Vikström erhöll hon 3 CERT och ett CACIB. Hon hann lagom med att fira sin 2 årsdag för att sedan fira titeln FINSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION! Jag är så glad och tacksam!

Silke har även CERT o BIR i Litauen.

Hon är inte bara snygg och duktig på att spåra, Silke har även gk NHAT / Vallanlagstest.

LTCH Skabona What A Dream/Misty har  genomfört ett lysande NHAT. Hon är duktig den tjejen! Hon har också gk Anlagsprov i Viltspår.

Misty har vunnit Junior Cert i Danmark och fått 3 cert i Litauen under året. Det har gett henne titeln LTCH och vi är jätteglada över det! Misty avslutade  2021 med att vinna Bäst I Rasen och Cert o CACIB i Estland så hon kanske är på väg mot ett internationellt championat nån gång i framtiden, vem vet.

Smoke / SEJV-15 KORAD CIB SEVCH NORDUCH ( SE FI NO Champion) EECH LTCH DKCH EEJCH LVJCH RLDN  Ogre JW-15 Gatefields Smoke On The Water fick sitt tionde utställningschampionat i år genom att vinna CERT i Danmark. Han är något av en rekordhållare och jag är så glad över vår rara nallebjörn.

KORAD SEVCH SEUCH LTCH RLDN Gatefields Hot Or What, vår Rod har även han lagt till ett nytt Championat till tidigare. Han fick följa med till Litauen och fick cert båda dagarna och därmed LTCH -titeln.

Rod har tävlat lite agility med Katia under året och har två felfria rundor och några prisplatser.

Rods avkommor har rönt stora framgångar under året, en "mängd" championat, minst 6 stycken men jag kan ha misst någon, många Cert och CACIB, flera m gk NHAT, rallytitlar, Viltspårchampions mm. Många är röntgade med goda resultat och många har genomfört MH med många kryss på "rätt" ställe.

KORAD AGHD1 AGD1 RLDN RLDF RLDA Gatefields Space Pirate/ Jeri har med matte Marketta jobbat sig till titel i Avancerad Klass i Rally. Nu jobbar de vidare mot Mästarklassen! Stort GRATTIS och Lycka Till!

Jeri har också startat öppen klass viltspår och fått ett 1a pris så nu saknas bara ett till för en eventuell Championtitel. Hoppas hoppas!

Markettas KORAD Gatefields Just In Time har galant fixat sitt anlagsprov i Viltspår så jag hoppas att det blir några starter i öppenklass 2022.

RLDN RLDF RLDA Gatefields Hot N Tot  med duktiga ägaren Anneli Lindström har även hon fått sin titel i Avancerad Klass i Rally.  Stort GRATTIS och Lycka Till med Mästarklassen!!!

Mest framgångsrik i Agility har RLDN Gatefields Storm Om Broadway/ Elli varit tillsammans med sin duktiga matte Anna Eklund. De har tränat och förberett sig väl och debuterade i klass 1 under sensommaren.

Vilka resultat!  Fel felfria lopp, 2 segrar, övriga 3e 4e o 5 placeringar och hela tre pinnar! Lycka till med fortsatta tävlingar.

Annas RLDN RLDF AGD1 AGHD1 Gatefields Moonlight Girl/ Zofi är numera veteran men har tävlat lite ändå. Det har gått lysande! 4 felfria lopp, 3 nya pinnar, en ny titel-AGDH1 och en seger, en 2a placering och en 3e placering. Stort GRATTIS!

Några uppfödningar är röntgade under året och samtliga har A höfter.  Om jag minns rätt så är det Evas barn, Chess Dennis och Silke, samtliga efter Rod.

Minns inte om någon uppfödning har gått MH men Misty har gjort det och det gick finfint.

Vi kan gratulera flera uppfödare som har använt Gatefieldshundar i sin avel.

Det har under året gett finfina röntgen resultat, utställningsframgångar i flera länder liksom tävlingsframgångar och Korningstitel. Dessutom många fin-fina MH resultat för dem i Sverige.

Stort Tack till er och GRATTIS!

Jag hoppas att jag har fått med alla nu.

En stort hjärtlig önskan om ett härligt, vänligt och framgångsrikt 2022 till er alla!