ÅRET SOM GÅTT - 2019
 
2019 har överträffat alla andra år när det gäller hundlivet

Den absolut största äran som en hunduppfödare kan uppleva är att erhålla Svenska Kennelklubbens utmärkelse Hamiltonplaketten

Jag trodde inte att det var sant när jag tog emot beskedet om att just jag var uttagen till att bli en av de totalt 10 uppfödare av 12000 möjliga som bjöds in till utdelningscermonin  vid Kennel Fullmäktige 2019. KF hålls bara varannat år därför är det också bara utdelning av Hamiltonplaketten en gång  vartannat år vilket gör den till ännu mer åtråvärd och svår att få. Man kan inte på något sätt påverka valet av uppfödare själv utan det är endast ett gott uppfödararbete och god hundhållning som gör det möjligt. Jag är oerhört tacksam till mina valpköpare som hälsokollat och meriterat sina hundar härifrån och framför allt är jag otroligt tacksam till de 99%   som gett sina hundar ett fantastiskt gott liv. Jag känner stor tacksamhet till de som låtit mig använda deras hanar i min avel och till alla vänner i hundvärlden för inspiration och möjlighet till ökad kunskap. Jag är också mycket glad över allt stöd jag får här hemma.

Nåväl, det har varit ett lysande år resultatmässigt.

Vad sägs om TJUGOFYRA nya CHAMPIONAT 2019?

Det gör att antalet utställningschampionat för långhårig collie med Gatefields prefix har uppnått antalet 65! Det känns väldigt wow för mig.

Viltspårchampionaten är ny 10 till antalet, ny för i år är KORAD RLDN SEVCH Gatefields Gyllene Glädje
 

Rallytitlarna har ökat, inget ny championat dock. Ännu är det bara Beate Helgensen och hennes Dixie som ståtar med rallylydndschampionat men Elin Nordström och hennes Blaze tävlar i Mästarklass så snart blir det nog minst en till

Ny i rallyvärlden är unga Gatefields Stormalong Broadway som med sin duktiga matte Anna Eklund så fort åldern var inne snabbt tävlade sig till ett antal placeringar och titeln RLDN på vad jag tror är 4 starter ( det behövdes nog bara tre för att  titeln skulle bli klar)

Anna har också fått ihop en samling titlar i agility under året på RLDN RLDF AGD Gatefields Moonlight Girl och RLDN RLDF AGHD AGD Gatefields Magic Smile

Agilitypinnar har vi blivit bortskämda med av Anna och hennes hundar som haft ett stort antal felfria lopp. Även Elin har erhållit pinnar med sin Blaze

Vi har varit på Korning med fyra kullsyskon

Alla 4  skötte sig fint, samtliga gk exteriördel- ja det skulle väl bara fattas annat för dem- och 3 arbetade sig fint genom MT medan lilla Åsa var ur slag och inte ville leka. Hon började löpa dagen efter så med facit i hand är det lätt att förstå.

Men tre bröder skaffade sig elegant nya titlar

KORAD RLDN Gatefiedls Just In Time- Marketta Mokko

KORAD  Gatefields Hold On Your Dream- kommer att samägas med  Saara Vikström

KORAD Gatefields As Time Goes By

Nu är 21 Gatefieldshundar KORADE och jag har fått mitt andra uppfödardiplom ifrån SBK under året.
 

Utställningsåret har överträffat all andra år!!!

Liz/ Gatefields I'm Over The Moon har en massa championat o vinnartitlar sedan tidigare och har i år vunnit en massa BIR o BIM samt BEST IN SHOW på årets största rasklubbsutställning och även på SBK. Dessutom har hon två nya championat till samlingen, nämligen LTCH och FIUCH. Liz erhöll vandringspriset ÅRETS SUPERCHAMPION vid rasklubbens årsmöte 2019. 

Flame/KORAD RLDN RLDF SEVCH Gatefields I'm All Aflame har erhållit cert i mängder, även ett nordic cert och 3 cacib i olika länder. Det har gett henne 6 championat i år, nämligen SEUCH DKUCH LTCH EECH FIUCH och NORDUCH.  Flame har blivit BIR på två av rasklubbens utställningar vilket gör att 75% av dessa har vunnits av en Gatefieldshund. Flame blev BIS på rasspecialen i Gimo och BIG 4a på Nordic i Västerås. Wow!

Buzz/ Gatefields As Time Goes By slog till med en ovanligt snabb och framgångsrik karriär och är vid två års ålder SEUCH FIUCH DKUCH LTCH och NORDUCH. Han har även fått två eller tre cacib. Det svenska championatet innebar nr 11 i raden av Svenska Champion från Gatefields!!!

Hans bror Sammy/ Gatefields Hold On Your Dream har hållit måttet för alla drömmar och är nu FICH EECH och NOUCH. Det blev även ett antal cacib och Nordiska cert. Sammy kommer att delägas med Saara i Finland 2020 och har blivit pappa till två valpkullar.

Blondie/ SEUCH KORAD NOUCH RLDN Gatefields Sunny Girl har varit i topptrim och vid 11 års ålder vunnit både BIR och flera BIR-veteran. Cert i Finland gav FIUCH titeln och även NORDUCH

Hennes bror Sixten/ Gatefields Smart Guy med en himla massa titlar har vunnit BIR veteran och BIS 2a veteran, snyggt!

Blaze/ KORAD RLD N F A, LD startklass Gatefields In Case Of Fire fick i år sitt utställningschampionat, han blev den  TIONDE Gatefieldscollien med Svenskt Utställningschampionat. Grattis Elin!

I Norge visades Rambo/ Gatefields From This Moment On och erhöll Stor Cert och därmed titlarna DKUCH NOUCH ! Stort GRATTIS till duktig ägare Kari Vintertun

Retroaktivt kom det två oanade titlar till Asta, FIUCH och NORDUCH. Eftersom Finland förståndigt nog ändrat regler för FIUCH så slutar Astas titelrad så här: CIB NORDUCH FIUCH NOUCH DKUCH EECH LTVCH SEV-13, Helsinki VW-13, NORDIC VW-13, FI VW -13, NOVV-12 och 14, Ogre WV-13 och  DKW-10 Gatefields My Goldmine.

RLDN Gatefields Stormalong Broadway med matte Anna har vunnit CERT o BIR från juniorklass. Stort GRATTIS!

Gatefields Stormalong Memory Lane har vunnit CERT BIR och BEST IN SHOW på SBK Stort GRATTIS Kerstin!!!

Fina framgångar har det varit för några av Rods avkommor hos andra uppfödare i Norden, jag är jätteglad över det! Det är självklart inte Rods förtjänst, men en liten del i det har han och jag är stolt.
 

Några Gatefieldscollies har genomfört MH och det har gått fint. Trevliga lekfulla och tämligen nyfikna individer som varit väldigt orädda. Jättebra! Inte för att MH har så stor betydelse i min värld, det är bara en del av allt annat men alltid kul att se att valpköpare har förvaltat sina hundar väl.

Jag minns inte om någon är röntgad 2019 eller om 2017 kullen röntgades 2018 men hur som helst har resultaten varit bra både i Sverige och Finland, tack och lov.

De resultat som jag har missat kan du som vill påminna mig om så ordnar bästa webmaster det.
 

Vi har haft en kull valpar att glädja oss åt. De föddes i början av september och är i sina nya hem allesammans utom Silke som stannat kvar här.

Efterfrågan på valpar är enorm och jag hoppas vid Gud att collieuppfödare fortsätter att arbeta för rasen på ett positivt sätt utan att sträva mot hindrande regler. Var ska alla som älskar rasen och är beredda att ta hand om en collievalp på allra bäst sätt och ge den ett fantastiskt gott liv annars hitta sin framtida bästa vän? Vi har ett behov av Världens Bästa Ras och måste akta oss väldigt för utrotning av collie i Sverige.

Ha ett fantastiskt 2020!