ÅRET SOM GÅTT - 2014
 
Året som gått har varit blandat av glädje och sorg
Några har lämnat oss, överraskande eller väntat och lämnat stor sorg och saknad.
För alltid bevarade i minnet och älskade.
 
Men glädjeämnen har vi inte saknat
Trots ett ganska mediokert antal utställningar har det varit ett stort antal framgångar.
Jag försöker anmäla och åka till utställningar där jag tror att domaren i fråga har kunskap om colliens typ och speciella rasegenskaper. Framgångar för sådana domare innebär bekräftelse på att Ja, våra hundar håller typen och är mycket goda representanter för rasen, inte bara goda representatnter för "hunden hund".  En collie ska röra sig med långa låga steg t ex och det ser vi väldigt sällan. En vallhund som utan ansträngning ska kunna trava och trava och trava... Dessutom har vi en tydlig beskrivning av hur ett colliehuvud bör se ut och det bör också prioriteras även om konstruktion och därmed rörelser är viktigare för mig.
Stort Tack för våra framgångar!
Asta har fyllt 11 år och ändå fortsatt sin framgångssaga. Best In Show på SCK och SBK under året,  dömd av våra mest erfarna rasspecialister och dessutom Best In Show-veteran flera gånger för olika domare.
Hon klämde till med att bli Norsk Veteranvinnare 2014 och lade därmed till sin fjortonde titel.... Ja hon är nog en av rasens mest meriterade tikar under senare år. Tänk er vilken ära att vara uppfödare och ägare till henne, mer behövs inte i hundvärlden för min del.
 
Lilla Märta föddes som en överraskning och virvelvind och har fortsatt att överraska och virvla fram. Hon visades två gånger i valpklass med BIM respektive BIR o BIS 3a och sedan började det på riktigt i juniorklass. Norsk Vinnarutställning 2014 fick bli Märtas officiella debut och det gick strålande, hon vann med excellent och CK och fick in första titel: Norsk Juniorvinnare 2014! Jättekul med en sådan start. Andra showen var Stora Stockholm och Svensk Vinnarutställning. Resultat? Excellent, vinst i klassen, CK och en ny titel. Svensk Juniorvinnare 2014! Det här gör att Märta har blivit så mycket mer meriterad än väntat så hon kan skippa det här med utställningar ett tag framöver. Planerna är att satsa på något helt annat närmsta tiden och återkomma i utställningsringarna i framtiden. Tänk att både Liz och Märta gick och blev Juniorvinnare på sina utställningsdebuter, visst är det fantastiskt.
Liz har visats några gånger 2014 och alltid vunnit sin klass med CK och hon har fått flera res CERT.
Scott har visats ett par gånger under året och bästa resulttet är CACIB!!!! Toppen.
 
Vi har utökat Gatefieldsfamiljen med några nya valpköpare under året. Jag hoppas och tror att våra småttingar har kommit till rätta familjerna och får en underbar framtid. Ni som är nya: Välkomna och tveka aldrig att höra av er! Ni som är "gamla" vet ju att så är fallet. Stort TACK för att ni deltar i våra aktiviteter och tränar och även tävlar.
En utmaning finns inför 2015. Vem klämmer till med någon ny titel?? Pris är utlovat som vanligt och grad/gren oviktigt bara det är officiellt.
 
En av de roligaste händelserna under 2014 var vårt Kennel Mästerskap. Vi har haft sådana tidigare men aldrig med så många deltagare. 17 stycken den här gången!
Stort Stort TACK till deltagare, domare, sponsorer, funktionärer, publik och framför allt till deltagare!!!
 
Vi tävlande i Valpklass spår där det var 7 deltagare ur årets kullar.
Valparna fick fantastiskt mycket beröm för sin arbetsvilja, energi, skicklighet och för sina duktiga ägare/förare! Det var hårfint och svårt för domarna att utse en vinnare, samtliga var så jämna och duktiga men til lsist vvar beslutet taget:
Vann där gjorde Erika Hagerfors med Gatefields Heavens On Fire, tvåa Gatefields Not To Hot ägare familjen Johansson/Michaelsdotter och trea blev faktiskt min lilla Smoke, dvs Gatefields Smoke On The Water. Men alla deltagare var värdiga vinnare i den klassen!!
 
Apellspår vuxna vanns av Kerstin Floden och hennes KORAD SEUCH Gatefields Sweet Georgia, Kerstin blev även tvåa med Korad Gatefields Golden Magic. Bronsplats till Maria Lind och korad Gatefields Good News
Sök vanns av RLDN Gatefields Magic Smile- Anna Eklund och tvåa blev Scott och jag! Tredje plats delades av RLDN Gatefields Moonlight Girl och Korad Gatefields Magical Player. Förare var samma som ettan och tvåan i klassen.
 
Vi har haft lyckan och turen att få se några nya Korade hundar under året
 
Korad Gatefields Magic Feeling- Annelie Lundström
Korad Gastefields Golden Magic- Kerstin Floden
Korad Gatefields Ol' Fashion Style- Kari Vintertun
Korad Gatefields Magical Player
Korad Sammens Moon Goddess
Korad Sammens Give The Look
 
Rallylydnadstitlar har erhållits av
RLDN Gatefields Moonlight Girl- Anna Eklund
och i Norge
Gatefields Ol'Fashion Girl- Beate Helgesen
 
MH-Mental Hundbeskrivning har genomförts av ett flertal Gatefieldshundar och jag är mycket stolt över ert fina genomförande. (där man absolut INTE kan bli godkänd även om det är en vanlig missuppfattning... kom ihåg att MH är en beskrivning och inte någon Mentaltest som tyvärr sägs här och var. Mental Test är en del av en korning ( se ovan) medan  MH är en beskrivning av hundens beteende i lek, vila, under överraskningar, ljud, "hot" och skott . Genomfört MH är t ex ett krav i Sverige för vår ras för att hunden ska få användas i avel eller tävla bruksprov.)
Gatefields Golden Space Girl
Gatefields Ol'Fashion Style
Gatefields For Good Ol'Times
Gatefields I'm Over The Moon
Gatefields Space Pirate
Samtliga var skottfasta och visade glädje och intresse och lek under genomförandet. Liz var den som lekte minst men i gengäld jagade hon haren med stor energi!
 
Röntgade har några också blivit:
KORAD Gatefields Ol'Fashion Style B höfter armbågar ua
Gatefields Ol'Fashion Girl                   A höfter armbågar ua
Gatefields Magic Mirror                      A höfter
Gatefields Space Pirate                     A höfter
Gatefields Moon Pebbles                   A höfter
 
Ett flertal barn och barnbarn till Gatefieldshundar har haft stora framgångar under året.
B la
Korad CIB SEUCH NOUCH Sammens Born To Be Wilde  eCIB NOUCH DKUCH Sammens Born To Stay u CIB Gatefields Gyllene Månstråle
KORAD Sammens Look A Like e No VV-12 Lundecock's Pay My Dues u CIB Gatefields Gyllene Månstråle
 
Nu önskar jag att 2015 blir året då ni valpköpare slår mig med hästlängder på tävlingsbanor och i uställningsringarna!!
Önskar er ett sort LYCKA TILL och ett underbart Nytt År!!!