ÅRET SOM GÅTT
2009 har innehållit väldigt många hundhändelser.
 
Valpträffar. Det är så roligt att ni kommer hit, så roligt att träffa er och era hundar!
Utställningar. Jag tror att vi varit på 10 utställningar under året.
 
Dessa har gett 2 BIR-valp (Sixten!)
Ett otal CK:n, alla utställda har fått CK, eller har Blondie möjligen bara Hp? måste kolla.
7 CERT , Filippa, Simon, Anton, Svea och Alice och Nisse
1 CACIB, Simon
1 res CACIB Asta
4 BIM Filippa, Anton o Alice
3 BIR Svea, Simon och Alice
1 BEST IN SHOW !!!!
BIR Uppfödargrupper 4 ggr.
BIS uppfödargrupper 2 ggr, SCK
2:a placerad en gång, med Hp. Stora Stockholm. Där ingick Simon i den vinnande gruppen!
Avelsgrupper
2 st, båda BIR
BIS reserv avelsgrupp i Österbybruk, SKK internationell
hmm, smakar gott....

Valpköpare som visat sina hundar till CERT eller CK är Maria Lind med Nisse, Anna med Foxy, Kerstin med Fia, Ulla med Vilda, Helena med Shakira, hoppas jag inte glömt någon nu!
 
Press:
Annonsen i Hundsports aprilnummer var jättefin! Jag brukar inte annonsera på det sättet, ni som känner mig vet ju hur tillbakadragen jag är när det gäller marknadsföring av eventuella valpar. Men här ville jag vara med och bilden på den vallande collien är givetvis Asta.
Tidningen Brukshunden hörde av sig och ville ha bilder på Asta. Sagt och gjort, det fick de och Asta kunde beskådas på två olika sidor i Brukshunden. 
 
Tidningen Hundsport ville ha bilder på Asta till julnumret och vi skickade några. Gissa om det var glädjande att se SJU bilder på den vallande damen i årets största nummer av tidningen. TACK till Jasna som är en sådan superfotograf och vet när hon ska "trycka på knappen"
 
Jag skrev även ett par inlägg i tidningen Hundsport under året då en debattör ville göra ner kunniga, insatta uppfödare, somliga döda och helt försvarslösa! Dessutom trampades det på mina och era älskade hundar, debattören påstod att rasen är förfärligt dålig mentalt! Morsning! Då vet man inte mycket.....
eller så har man träffat hundar som är väldigt missförstådda och felhanterade kanske? Jag undrar fortfarande var de där dåliga collierna finns? Jag älskar hundarna och tycker att de är mycket trevliga, lättlärda, arbetsvilliga, vänliga och vackra hundar, vad mer kan man begära?  Jag vet att ni tycker som jag i det fallet.
 
Aktiva:
Det ligger mig varmt om hjärtat att ha roligt tillsammans med mina hundar. Gärna tillsammans med er också. 
 
I somras ordnade jag en viltspårkurs för Gatefields. Vi var fyra collie samt Billy Schäfer och en labrador som deltog i träningen. Jättekul och givande, vår kursledare var engagerad och insatt. Tyvärr blev det aldrig ngt prov men Irene har lovat att ordna det i vår. Uuuaaa så spännande!
 
Michael Hedman var här i juni och höll spårkurs på uppdrag av Upplands LO. Det var tre collie med och tre hundar av annan ras. Kursen följdes upp under hösten med fortsättning och kurs tre kommer att hållas i mars. Numera helt utanför SCK! Den klubben får klara sig utan mitt stöd närmsta åren.
 
Ytterligare en spårkurs efterfrågades och vi lyckades övertala Michael till att ta sig an sju nya ekipage. Nya och nya, någon har vunnit SM, visserligen i agility, någon är uppflyttad till högre osv. Det var så roligt! Alla som såg Antons utveckling under den helgen förstår vad mental stimulans innebär för en hund.
 
Jag har tränat sök tillsammans med goda vänner och kamrater. Det är roligt och givande, man lär sig så mycket om andra hundar och sina egna.
Bosse, Anita, Inger, Anneli, Mariana, Elisabeth m fl, TACK för all hjälp och alla roliga träningstillfällen under året.
 
Under våren gjorde Sixten, Asta, Alice, Simon och Felix anlagstest i vallning. Samtliga godkända. Även Kerstin Floden med Fia har gjort gk anlagstest, jättekul!
Sixten den yngsta collien genom tiderna!? Nio månader fyllda precis. Den pojken, han kan han.
 
Många har varit och testat sina hundars eventuella vallintresse, både valpköpare och andra. Den helt suveränt bästa var bror till Alice, Douglas. Helt suverän, jag hoppas få se han och matte Annika hos fåren igen.
 
I somras var Sivan här och hade kurs med 14 ekipage. Vi tränade lydnad på fm och föremål på em. Jag lärde mig så fantastiskt mycket och jag hoppas att "kunskapskanalen" ska få annonsera ut att Sivan kommer i vår för att kolla av att vi tränat och ge nya råd och tips till oss.
 
Kennel Mästare har utsetts. Faktiskt blev de även klubbmästare i Upplands LO!
Carolina lånade Sixten på rallylydnaden. Det blev så nära full pott man kan komma för dem, 99 poäng av hundra möjliga, vad säger man? Carolina har förövrigt tävlat med Alice två gånger "på riktigt" och har två uppflyttningspoäng. Jippi!
Maud och Smilla och Svea o jag kom även vi på pallplats. Tack alla för att ni kom och var med!

Kennelmästare utställning blev Asta, ingen är förvånad. Klubbmästare också.

Kennelmästare bruks blev Maria och Nisse, de blev även klubbmästare. Gatefield-tvåa blev Felix! Deras mamma Asta tog bronset.
 
Vallningsmästerskapen vanns av Svea. Asta tvåa, Isa trea.
 
Vinstrikaste långhårscollie i LO Uppland blev Svea, jag ansökte bara för henne. BIS poängen räcker långt, Svea är bara utställd två gånger 2009.
 
När jag tänker på alla roliga saker vi gjort under året och alla härliga framgångar vi haft på olika sätt blir jag alldeles varm av glädje!
Under 2010 är det så många aktiviteter möjliga att jag undrar när jag ska kunna jobba?
 
Det som tynger 2009 är förlusten av Gittan. SUCH; TJH(bev) GATEFIELDS GIT GAY. I februari avslutades hennes liv, strax innan femtonårsdagen. Älskad och saknad.
Gittan var BIS vinnare och mamma till BIS vinnande Svea. Mormor till SV-07 Alice (Hög boldness MH) Alice även BIR SCK, SBK o SKK, BIS 2a SBK!
Mormorsmor till Sixten, Blondie, Fia, Foxy, Sia mfl. En kommande generation som redan vunnit en hel del både på utställning och i andra sammanhang.
Men inga frangångar kan ersätta en personlighet.
Gittan fattas oss alla, jag kan ännu känna hur det kändes att smeka hennes öron. Åren går och generationerna växlar.
 
Jag hoppas och önskar att 2010 ska bli ett fantastiskt givande år för oss alla med Gatefieldsanknytning och alla våra vänner.
Kolla hemsidan då och då så ni inte missar något roligt och lärorikt.
Ett riktigt GOTT NYTT ÅR till er alla!