Aktuella valpar

<<< tillbaka
 

Valparna är födda 2017-08-08, samtliga sobel

Det blev 10 stycken, vår största kull hittills. 6 pojkar och 4 flickor
Pappa är Rod  ( foto) dvs KORAD SEUCH RLDN Gatefields Hot Or What. Rod har även gk Anlagsprov i Viltspår och kan användas i "skarpt läge" och visar även mycket goda vallanlag, vi planerar att låta honom genomgå vallanlagsprov .
Rods pappa är smått berömda CIB KORAD NORDISK CH ( SE NO DK) EECH LVCH FIUCH RLDN Gatefields Smart Guy. Sixten har gk Vallanlagsprov redan vid 9 månaders ålder ordnade han det. Han har lämnat Korade avkommor, Champion, och framgångsrika agility och rallyhundar. Sixten föräldrar är KORAD CIB NORDUCH EECH FIUCH gk Vallanlagsprov Steadwyn Showmanship/Simon som i sin tur lämnat 11 Korade avkommor , ett stort antal Korade barnbarn och så många Certvinnande barn och barnbarn att jag har tappar kollen. Mamma till Sixten är berömda Alice-SE V-07 FC RLDN RLDF Gatefields Good Ol'Days Alice har lämnat 19 avkommor, 13 är röntgade varav 12 med A och en med AB höfter. Totalt 12 utställningschampionat finns bland barnen och 10 är Korade. Detta har gett Alice SBKs Korningsdiplom för Avelstik 2 gånger! Alice har gk Vallanlagsprov och gk Anlagsprov Viltspår. En typisk All-roundcollie som betytt oerhört mycket för hela collie-Sverige.

Rods mamma är KORAD RLDN Sammens Moon Goddess, gk Vallanlagsprov och utställd med CK för rasspecialist. Doris pappa är CIB NOUCH DKUCH Sammens Born To Stay och mamma är CIB Gatefields Gyllene Månstråle.
Rod har lämnat en kull tidigare som är född i Finland, uppf Johanna Routtinen, Kennel Irokon.

Mamma till valparna är Scott ( foto) dvs KORAD RLDN Gatefields Gyllene Glädje. Scott är utställd med CERT och har även CACIB och ett flertal res CERT. Hon har tre kullsyskon varav ytterligare 2 är KORADE och en är Norsk Champion . Scotts pappa är NOVV-12 Lundecock's Pay My Dues som endast har 12 avkommor i Sverige men flera är champions och minst hälften är Korade. Han lämnade även Championavkomma i Finland med gk Mentaltest. Mamma till Scott är ovan nämnda " Alice" så inavelsgraden ligger på dryga 6% i kullen. Med en sådan nedärvare som Alice vågade jag chansa att dubbla. Kullstorleken visar på att det inte var några problem med fertiliteten i alla fall.
Scott har haft två kullar tidigare, i den första endast en valp e Simon men en sådan valp! Det är vår Märta, en extrem vinnare och arbetshund. Märta är SEJV-14 NOJV-14 SEUCH EECH KORAD RLDN Gatefields Gyllene Solstråle. Märta har CACIB i två länder på två försök, hon har gk Anlagsprov i Viltspår och kommer att starta öppenklass i framtiden.
I Scotts andra kull är det 6 avkommor e CIB mfl championat Rejejs Oriental Milk Chocolate. 4 är utställda, samtliga har minst ett CERT var. I Norge är "Rambo" en av topphundarna 2017. En son i Sverige har 2st  1a pris i öppenklass Viltspår, ett till så är han Champion! Kullsysyer Eva som vi äger har även hon ett 1a pris i öppenklass och fler kommer nog hoppas vi.
Så sammanfattningsvis har Scott lämnat snygga, trevliga och arbetsvilliga hundar. Men det beror självklart mycket  på ägarna hur de goda anlagen tas om hand och utvecklas.

Om man till  äventyrs är intresserad av MI så har mamma Scott för närvarande 117 i N/O och pappa Rod 106 vilket ger ett helt OK kullindex. Det är självklart ingen som helst garanti för att hur valparna kommer att bli. Sett till HD index så ligger kullindex även där en bit över 100, men återigen, absolut ingen som helst garanti för hur valparna blir

Det finns några hanvalpar till salu. Alla tikarna ser ut att ha hem som väntar men mycket kan ju hända ännu.
 

Här är vi ute för första gången!